torstai 6. lokakuuta 2011

Mustikka-ricotta-hotcaket.



Eilinen päivä meni migreenin kourissa. Tai jossakin sellaisessa. Särky ainakin taisi olla lähtöisin silmistä, koska helposti huippasi eikä jaksanut tarkentaa katsetta. No, puolikuntoisena lepäsin ja pohdin, että jos tähän aamuun herään hiemankaan virkeämpänä, teen mustikka-ricotta-hotcakeja aamiaiseksi. (Olen napannut reseptin jostakin lehdestä jo viime vuonna ja haaveillut sen testaamista monet kerrat.) 

Ja niin teinkin.

Kaikkien viimeaikaisten keskinkertaisten reseptikokeilujen jälkeen täytyy sanoa, että tämä resepti on helmi! Se pääsi heti reseptivihkooni. Henry teki ihanaa kahvia ja minä tarjoilin hotcakeja vaahterasiirapin ja mintunlehtien kera. Vaikka tuntuu siltä, että silmissä vielä hieman viiraa, olen kuitenkin jo hieman toiveikkaampi tämän päivän suhteen: ehkä saisin tehtyä edes jotakin pientä (tai sitten vaan joudun tekemään koko viikonlopun töitä, kun kaikki deadlinet kolahtaa). 


MUSTIKKA-RICOTTA-HOTCAKET

250g ricottaa
1 dl maitoa
4 kananmunaa
2,5 dl vehnäjauhoja 
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
voita paistamiseen

Tarjoiluun: 
mustikoita, vaahterasiirappia ja mintunlehtiä

1- Sekoita ricotta, maito ja keltuaiset kulhossa.

2- Yhdistä seokseen jauhoseos (=vehnäjauho, leivinjauhe ja suola sekoitettuna yhteen).

3- Vatkaa valkuaiset vaahdoksi (sellaiseksi selkeän kiinteäksi, mutta ei ylikovaksi, koska se on jo liikaa...) ja kääntele valkuaisvaahto taikinaan varovasti.

4- Kuumenna paistinpannu ja siinä nokare voita. Tipauta paistinpannulle jättilusikalla lusikallinen taikinaa ja asettele päälle muutama mustikka. Paista keskilämmöllä, kunnes caket ovt kullankeltaisia. Käännä ja paista myös toinen puoli kauniinväriseksi.  


1 kommentti: