tiistai 11. lokakuuta 2011

Thanksgiving.

Kanadassa vietetään kiitospäivää eli Thanksgiving:iä (Jour de l'Action de grâcelokakuun toisena maanantaina. Eli eilen. Koska olo on ollut viime aikoina hieman hutera, päätimme olla järjestämättä mitään suuria pippaloita. Eli ei mitään kalkkunaa ja vieraita.

Mutta... pohdiskelin itsekseni, että vaikka en maanviljelijä olekaan, on kaunista pysäyttää arki ja järjestää juhlat kiitollisuuden kunniaksi. Meilläkin on niin monia syitä kiitollisuuteen. Päätin siis valmistaa juhla-aterian meille kahdelle. Ja koska kyseessä ei ollut perinteinen Thanksgiving-ateria, päätin testata Julia Childin keittokirjaani ja kokata ranskalaisteemalla (jälkiruokaa lukuunottamatta... siihen ei vaan enää riittänyt aika). Illan menu:

Soupe A`L'oignon
(Onion Soup)
-
Supremes De Volaille A`Blanc
(Breast of Chicken with Cream)

Pointes D'Asperges Au Beurre
(Buttered Asparagus Tips)

Risotto-Pilaf-Pilau
(Risotto - Braised Rice)
-
Karpalopaistos

Mitä luulette: eikö ruoka kuulostakin heti juhlallisemmalta, kun nimi on ranskaksi? Hahaha. Juhlallista tai ei, olen päättänyt opetella paremmaksi kokiksi - - tosin en ole asettanut itselleni deadlinea kuten leffan Julie.

Pahoitteluni: ei yhtään kuvaa. Johtuu ihan siitä, että kun illalla viiden jälkeen aloitin keittiössä uurastamisen ja uusiin resepteihin tutustumisen, siinä vierähti tovi jos toinenkin ja käytännössä ajantajun mukana unohtui kamera. Mutta ruoka oli hyvää. Odotan siis jo seuraavaa kertaa, jolloin aion kokeilla Childin ranskalaista keittiötä...

PS. Onnistuin ranskalaisen sipulikeiton maussa aivan loistavasti, mutta vaikka ruskistin ja ruskistin, niin sipulien väri ei muuttunut syvän kullankeltaiseksi, vaan jäi pikemminkin auringonkeltaiseksi. Onko kenelläkään tähän FOOLPROOF vinkkejä: Miten sipulit saa varmasti kauniin vaaleanruskeaksi? 

2 kommenttia:

  1. Totta...ranskaksi kaikki kuulostaa hienommalta :)

    VastaaPoista
  2. ahhh ruut. vihdoinkin kerkeen taas kommentoimaan tänne!! ;) oon kyllä lueskellut sun textejä, mutta iphonella on vähän raskasta näpytellä...

    tuli ihan vesi kielelle, kun luin sun menüta...ja samalla tuli ikävä mun julia childin keittokirjaa, joka edelleen on jossain dhakassa meidän kontissa.

    ostin eilen ranskalaisen julisteen ja hymyilytti, ku luin sun postausta, koska mustakin tuo ranskan kieli kuulostaa jotenkin hienolta...siinä on vaan sitä jotakin!!

    VastaaPoista