lauantai 18. joulukuuta 2010

Chocolate-Chocolate Chip Cookies.

Joulun kunniaksi jaan tässä yhden hyvän reseptin. 
Olen leiponut tällä reseptillä suklaakeksejä, joissa on valkoisia suklaahippuja (hieman mukaeltu resepti, joka on alunperin kirjasta: The Best of The Best),  niistä tulee todella pehmeitä ja 'browniesmaisia'. Eli ULTIMATE SUKLAARESEPTI suklaa-herkkusuille. Very Sweet!
Eilen, kun meillä oli jouluinen leffailta, ystäväni Nan auttoi minua leipomaan näitä:
Chocolate-Chocolate Chip Cookies.

425 jauhoja
3/4 tl ruokasoodaa
250 ml voita
1 tl vaniljasokeria
250 ml sokeria
125 ml ruskeaa sokeria
1 muna
75 ml kaakaojauhetta
30 ml maitoa
pussillinen (250 ml) suklaahippuja - valkoisista tulee kiva kontrasti!
(Pähkinänystävä voi myös lisätä 250 ml pekaani/saksanpähkinämuruja)

1- Laita uuni kuumenemaan 180 C
2- Vatkaa vaahtomaiseksi pehmeä voi ja kaikki sokerit (valkoinen, ruskea ja vanilja).
3- Vatkaa joukkoon muna.
4- Vatkaa joukkoon kaakaojauhe ja sitten maito.
5- Sekoita joukkoon jauho-ruokasoodaseos (että juuri sekoittuu mutta älä vatkaile liikoja - Tässä vaiheessa siirryn itse käyttämään sähkövatkaimen 1-nopeutta).
6- Sekoita taikinaan suklaachipsit.
7- Ota taikinasta ruokalusikalla mönttejä (katso kuvaa) ja paista noin 12 minuuttia. 
Anna jäähtyä ennenkuin siirtelet keksejä pelliltä. 
Itse vetäisen keksit leivinpaperin kanssa ritilälle jäätymään...

Maistuvia leivontahetkiä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti