Joulun kunniaksi jaan tässä yhden hyvän reseptin.
Olen leiponut tällä reseptillä suklaakeksejä, joissa on valkoisia suklaahippuja (hieman mukaeltu resepti, joka on alunperin kirjasta: The Best of The Best), niistä tulee todella pehmeitä ja 'browniesmaisia'. Eli ULTIMATE SUKLAARESEPTI suklaa-herkkusuille. Very Sweet!
Eilen, kun meillä oli jouluinen leffailta, ystäväni Nan auttoi minua leipomaan näitä:
Chocolate-Chocolate Chip Cookies.
425 jauhoja
3/4 tl ruokasoodaa
250 ml voita
1 tl vaniljasokeria
250 ml sokeria
125 ml ruskeaa sokeria
1 muna
75 ml kaakaojauhetta
30 ml maitoa
pussillinen (250 ml) suklaahippuja - valkoisista tulee kiva kontrasti!
(Pähkinänystävä voi myös lisätä 250 ml pekaani/saksanpähkinämuruja)
1- Laita uuni kuumenemaan 180 C
2- Vatkaa vaahtomaiseksi pehmeä voi ja kaikki sokerit (valkoinen, ruskea ja vanilja).
3- Vatkaa joukkoon muna.
4- Vatkaa joukkoon kaakaojauhe ja sitten maito.
5- Sekoita joukkoon jauho-ruokasoodaseos (että juuri sekoittuu mutta älä vatkaile liikoja - Tässä vaiheessa siirryn itse käyttämään sähkövatkaimen 1-nopeutta).
6- Sekoita taikinaan suklaachipsit.
7- Ota taikinasta ruokalusikalla mönttejä (katso kuvaa) ja paista noin 12 minuuttia.
Anna jäähtyä ennenkuin siirtelet keksejä pelliltä.
Itse vetäisen keksit leivinpaperin kanssa ritilälle jäätymään...
Itse vetäisen keksit leivinpaperin kanssa ritilälle jäätymään...
Maistuvia leivontahetkiä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti