torstai 30. joulukuuta 2010

Vielä joulusta.


Tämänkertainen joulu-menuu ja jouluaaton ohjelma oli rento sovelletus monesta jouluperinteestä. Jouluruuista valitsimme puhtaasti ne, joita eniten teki sillä hetkellä mieli. Eikä liikaa, sillä ei täällä lämmössä kukaan jaksa syödä itseänsä ähkyyn... Ihanaan jouluun ei tarvita paljoa: läheisiä, kiireetön tunnelma, nautinnollista musiikkia ja hyvää ruokaa. Juhlakattaukseen ei tarvita mitään perinnehopeita (ainakaan jos ja kun niitä ei ole) - kankaiset servetit, juhlava pöytäliina  ja kynttilät luovat tunnelman. 



 Joulumenuu oli siis seuraavanlainen:

Kalkkuna
Gravy
Imelletty perunalaatikko
Porkkanat Julia Child'n tapaan
Joulusalaatti
Punajuuria (Etikkaisia)ja suolakurkkuja
Karpalohilloa

Juomana karpalomehua, johon oli sekoitettu kivennäisvettä.

Jälkiruokana juustolautanen ja suklaata
sekä tietysti hyvää kahvia.





Valmistimme siis elämämme ensimmäisen kerran kalkkunan, imelletyn perunalaatikon ja gravyn (kastikkeen kalkkunalle). Kaikki onnistuivat loistavasti!!! Kalkkuna oli tällä kertaa yrttinen versio - täytteen unohdimme eikä se haitannut mitään ;) Olen vieläkin niin rohkaistunut kokemuksesta, että tekisi mieli tehdä kaikki uudelleen... ehkä imelletyn perunalaatikon teenkin - onhan tässä vielä joulunaikaa jäljellä. Sitä ennen ajattelin kuitenkin suunnitella huomiseksi uudenvuodenmenuun, sillä onhan meillä huomenna 10. hääpäivä!


(PS. Kuvat Pilkun kameralla.)

1 kommentti: