torstai 17. maaliskuuta 2011

Oliivipiirakka.


Päätin hyödyntää kylmää säätä ja leipoa. Meillä ei ole keittössä ilmastointia ja kun uunin laittaa päälle, se on vähän niinkuin leipoisi ja laittaisi ruokaa saunassa. Joten tänään oli oiva päivä - vain +19 astetta! Olen jo monta viikkoa halunnut kokeilla kahta herkulliselta näyttävää reseptiä: Espanjalaista oliivipiirakkaa ja mangomuffinseja. Piirakkaan olinkin varsin tyytyväinen. Se on aika suolainen ja sopii hyvin esimerkiksi tapas-tyyliseen pöytään tai miksei raikkaan salaatin kera milloin vain. Muffinit taas näyttivät kuvassa ihanilta, mutta en ollut makuun tyytyväinen, joten hyvä ohje on vielä hakusessa... jaan teidän kanssanne kuitenkin tämän oliivipiirakan ohjeen (joka on sis hieman mukaeltu 10/10 Dekon ohjeesta):

OLIIVIPIIRAS

Pohja:
100 g voita
2,5 dl jauhoja
1/2 tl suolaa
3 rkl kylmää vettä

Täyte:
150 g juustoraastetta (voimakas maku lisää pikanttisuutta)
2 dl kermaa
2 munaa
100 g espanjalaista makkaraa
1 sipuli
kourallinen oliiveja (ostin tiskiltä laadukkaita)
pippuria myllystä 

1- Valmista pohja: Nypi jauhot pehmenneeseen voihin. Lisää suola ja vesitilkka, kunnes tasaista. Voit antaa taikinan hetken jähmettyä jääkaapista. Taputtele sitten taikina piirakkavuokaan (pinehkö), pistelehaarukalla reikiä ja esipaista pohjaa 200 asteisessa uunissa 7 minuuttia.

2- Pilko sipulit renkaiksi. Paista kevyesti pannulla. Paista myös pilkotut makkarat. 

3- Asettele paistetulle piirakkapohjalle sipulirenkaat, makkarat ja oliivit. 

4- Sekoita munat, kerma ja juustoraaste kulhossa ja mausta pippurilla. Kaada seos piirakan päälle.

5- Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti