sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Lauantai-illan nachot.

Lauantai-illan kunniaksi menu oli meksikolainen:


nachoja
grillattua kanaa
guacamole
tomaattisalsa
mustapapudippi
kermaviili (ranskankerma?)

Koska normaalisti minä en ole meillä se, joka kokkaa näitä ruokia, oli päivä totaalinen testi. Kaikki maistui, mustapapudippiä ja papuruokia haluan vielä testailla kokemuksen kartuttamiseksi, mutta guacamolen ja tomaattisalsan reseptin uskallan varmasti suositella muillekin:






GUACAMOLE

Aineet:
4 avokadoa (täytyy tuntua pehmeiltä)
1 kypsä (luumu)tomaatti
1 limen mehu
pieni sipuli 
suolaa
valkosipulisuolaa
vastajauhettua mustapippuria

Tee:
1. Kuori avokadot kulhoon. Helpoiten se tapautuu niin, että otat veitsen ja leikkaat hedelmän ympäri pystysuunnassa viillon joka ulottuu keskellä olevaan kiveen. Sitten otat avokadon kämmenten väliin ja käännät, ja hups, puolikkaat irtoavat. Kiven saat kauniisti pois lyömällä siihen veitsen ja sitten vain nostamalla. Ja sitten on jäljellä kuorten kuoriminen, mutta kypsästä avokavosta kuoret kyllä irtoaa helposti.
2. Soseuta avokadot sauvasekoittimella. Tai jos tykkäät enemmän kökkäremäisestä, voit muussata ihan vaan haarukalla.
3. Lisää avokadojen joukkoon pieniksi pilkottu tomaatti, pieneksi hakattu sipuli ja vastapuristettu limen mehu.
4. Mausta makusi mukaan ja tarjoile heti. (Avokado mustuu helposti, joten jos tarjoilu odottaa, peitä kelmulla ja pidä jääkaapissa).


TOMAATTISALSA

Itsetehty tomaattisalsa on niiiiiiiiiiiin paljon parempaa ja raikkaampaa kuin kaupan valmiit soseet, joten se on varmasti kaiken pilkkomisen väärti! Me teemme aina tupla-annoksen,koska mieheni söisi kaiken vaikka yksin ;)

Aineet:
4 isoa, kypsää tomaattia
1 punasipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä
nippu tuoretta korianteria 
1 lime
1-2 jalapenopippuria (riippuu kuinka tulista haluat)
suolaa maun mukaan

Tee:
1. Halkaise tomaatit, poista keskikara ja siemenet. Pilko pieniksi kuutioiksi kulhoon.
2. Lisää punasipuli. Kuori ja purista joukkoon valkosipulinkynnet.
3. Hienonna korianterin lehdet vaivattomasti: laita lehdet lasiin (älä siis kovia varsiosia) ja leikkaa siksak saksilla... Lisää koranteriasilppua maun mukaan, ainakin 4 rkl.
4. Purista limemehu ja lisää tomaatteihin.
5. Poista jalapenoista kanta ja hienonna. Lisää sen mukaan, kuinka tulista haluat. Mausta sitten vielä lopuksi suolalla.
(Salsan voi tarjota heti tai antaa maustua jääkaapissa. Hyvää vielä seuraavanakin päivänä, mutta hieman vetisempää).

Ps. Nachot ovat parhaimmillaan, kun niitä on lämmittänyt hetken uunissa. Päälle voi myös ripotella ohuelti juustoraastetta sulamaan. Eli: grillaa kunnes juusto sulaa. 

3 kommenttia:

  1. Mul on sulle juttu blogis! hali <3

    VastaaPoista
  2. Olen kuullut että jos avocadon siemenen jättää Guacamoleen tarjoiluun astim, seos ei mustu.

    VastaaPoista
  3. Milka, kiitti vinkistä: kokeilen seuraavaksi...

    VastaaPoista