sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Grafiikkaa: Puut.



Se ei ole mikään salaisuus (eikä varmaan ylläri monellekaan), että diggaamme MARIMEKKOA. Henry on erityisesti ihaillut Maija & Kristina Isolan suunnittelemaa TUULI-kangasta, joka on itseasiassa kuva puusta. Sitä meillä ei vielä ole, mutta viime viikolla päädyimme viikonlopputorilla taulukauppaan. Käväisimme samaisessa taulukaupassa jo kaksi vuotta sitten ja ihailimme näitä grafiikka-töitä, mutta jätimme asian mietintämyssyyn. No siellä se on ollutkin -- varsinkin, kun tori on niin suuri, ettemme vieläkään tiedä, missä kyseinen taulukauppa tarkalleenottaen sijaitsee. Kun siis viime viikonloppuna pitkästä aikaa törmäsimme taulukauppaan, totesimme, että mikäli haluamme Puu-taulut, on parasta hankkia ne samantien.

Ja tänään saimme taulut onnellisesti seinälle. Näyttää siltä, että hiljalleen, mutta varmasti meidänkin kotimme muuttuu asutun näköiseksi...

Grafiikat ovat thailaisen taiteilijan, Vorakorn Metmanorom, käsialaa. Hän on voittanut monia palkintoja ja hänellä on ollut useita näyttelyitä sekä Euroopassa että Japanissa. Helppo nähdä, miksi japanilaiset arvostavat hänen töitään... niissä on sitä tiettyä selkeyttä, mitä sikäläisessä tyylissä usein näkee (ja mitä taas täkäläisessä tyylissä usein ei näe). 

En tiedä teistä, mutta minusta tauluja on todella vaikea ostaa. Toistaalta ne ovat juuri se "piste i:in päällä" ja ne luovat huoneeseen tunnelmaa, korostavat tyyliä. Se onkin sitten eri juttu mitä tyyliä haluaa korostaa, mihin on varaa ja mihin ei kyllästy heti huomenna.

Valinnat kertautuvat ja sisustuksen suhteen tässä asunnossa valintojen tyyli alkaa jo tuoda sisustuksellista leimaa. Matka on ollut hidas ja tämä asunto on kaikin tavoin erilainen kuin taannoinen Suomi-asuntomme, mutta eroaa mielettömästi myös kahdesta edellisestä Thaimaan asunnostamme. 

Iloksemme viihdymme tässä tällä hetkellä erittäin hyvin.

...mutta vielä niistä tauluista: Olisi kiva kuulla kokemuksia ja ajtuksia: Mitä te laittasitte seinille? Tai onko teillä seinillä sitä mitä toivoisittekin siellä olevan - vai korviketta - vai mitään?   

2 kommenttia:

  1. Meillä laitetaan hyvin hitaalla aikataululla yhtään mitään seinille. Asuntoa täytyy "tunnustella" ennen kuin tietää miten huonekalut asettuvat jne. Kuten tiedät, meillä ei viime kesänä vielä ollut mitään seinillä - pari taulua nojailee edelleen lipastojen päällä seinään. Eka taulu, joka ripustettiin seinälle, on tunnearvoltaan tärkeä, vaikka ei olekaan mikään ihmeellinen ilmestys. Less is more, pätee mielestäni seinien koristelussa, mutta olet oikeassa, että taulut ovat sisustuksen piste i:n päällä. Koti tuntuu kodilta, kun on muutama kiva yksityiskohta seinillä. :)

    VastaaPoista
  2. Näyttää kivalle. Asian graphic. Mullakin on olkkarin taulut vasta visioasteella...

    VastaaPoista