sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Porkkanasalaatti.



Tässä hieman erilainen raastesalaatti porkkanoista ja punakaalista. Jänniä makuyhdistelmiä. Resepti sopii meidän mielestämme sekä  pienehköksi alkusalaatiksi noin 4-6 henkilölle tai sitten aterian seuraksi. Tänään nautimme sitä uunikanan kanssa.

PORKKANASALAATTI

1 dl mantelilastuja
25 g voita
2 isoa porkkanaa
200 g punakaalia
1/2 dl korianterinlehtiä
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
suolaa
vastarouhittua mustapippuria

1- Valmista mantelilastut: Paista mantelilastuja kuumalla ja kuivalla paistinpannulla kunnes ne saavat kauniin ruskeankeltaisen sävyn.
Lisää joukkoon voi ja anna voin sulaa. 
Ota pannu pois liedeltä ja anna jäähtyä. Voi imeytyy mantelilastuihin.
2- Viipaloi punakaali ohuiksi suikaleiksi veitsellä ja laita kulhoon.
3- Kuori porkkanat ja siivuta ne juustohöylällä pitkiksi lastuiksi. Lisää salaattikulhoon. (Paitsi jos et aio koota salaattia heti, laita ne kylmään veteen odottamaan.)
4- Yhdistä joukkoon korianterinlehdet.
5- Valmista salaatinkastike: Yhdistä vastapuristettu sitruunanmehu, öljy, suola ja mustapippuri. Sekoita salaatin joukkoon.
6- Lisää lopuksi mantelilastut. Sekoita hyvin.  



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti