Tässä hieman erilainen raastesalaatti porkkanoista ja punakaalista. Jänniä makuyhdistelmiä. Resepti sopii meidän mielestämme sekä pienehköksi alkusalaatiksi noin 4-6 henkilölle tai sitten aterian seuraksi. Tänään nautimme sitä uunikanan kanssa.
PORKKANASALAATTI
1 dl mantelilastuja
25 g voita
2 isoa porkkanaa
200 g punakaalia
1/2 dl korianterinlehtiä
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
suolaa
vastarouhittua mustapippuria
1- Valmista mantelilastut: Paista mantelilastuja kuumalla ja kuivalla paistinpannulla kunnes ne saavat kauniin ruskeankeltaisen sävyn.
Lisää joukkoon voi ja anna voin sulaa.
Ota pannu pois liedeltä ja anna jäähtyä. Voi imeytyy mantelilastuihin.
Lisää joukkoon voi ja anna voin sulaa.
Ota pannu pois liedeltä ja anna jäähtyä. Voi imeytyy mantelilastuihin.
2- Viipaloi punakaali ohuiksi suikaleiksi veitsellä ja laita kulhoon.
3- Kuori porkkanat ja siivuta ne juustohöylällä pitkiksi lastuiksi. Lisää salaattikulhoon. (Paitsi jos et aio koota salaattia heti, laita ne kylmään veteen odottamaan.)
4- Yhdistä joukkoon korianterinlehdet.
5- Valmista salaatinkastike: Yhdistä vastapuristettu sitruunanmehu, öljy, suola ja mustapippuri. Sekoita salaatin joukkoon.
6- Lisää lopuksi mantelilastut. Sekoita hyvin.
3- Kuori porkkanat ja siivuta ne juustohöylällä pitkiksi lastuiksi. Lisää salaattikulhoon. (Paitsi jos et aio koota salaattia heti, laita ne kylmään veteen odottamaan.)
4- Yhdistä joukkoon korianterinlehdet.
5- Valmista salaatinkastike: Yhdistä vastapuristettu sitruunanmehu, öljy, suola ja mustapippuri. Sekoita salaatin joukkoon.
6- Lisää lopuksi mantelilastut. Sekoita hyvin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti