lauantai 28. toukokuuta 2011

Ihana Kurpitsakeitto.


Pohdin tässä, että miksiköhän suuhuni muotoutuu helpommin sana "Pumpkin Soup" kuin "Kurpitsakeitto". Ehkä se Pumpkin vaan kuulostaa pehmeämmältä ja makoisammalta? Niin tai näin, keittelin tänään lounaaksi maailman helpoimman ja ihanimman kurpitsakeiton. Se on loistava nimenomaan siitä, että sen voi tehdä päästään ja soveltaa sen mukaan, mitä kaapista löytyy tai mitä tekee mieli. Reseptissä aineet ja määrät, joita käytin tänään:

noin 1kg kurpitsaa
5 dl vettä
inkivääriä pala (noin peukalon kokoinen)
1 kasvisliemikuutio
2 dl kookosmaitoa

1- Kuori kurpitsa, paloittele ja poista siemenet (Kyseessä on siis keltainen kurpitsa, jolla ainakin täällä on suht kova kuori. Koska keittelin tänään parin litran kattilalla, alle kilon kurpitsa oli sopivan kokoinen).

2- Kuori ja pilko pieneksi inkivääri (voit jättää poiskin).

2- Pilko kurpitsa pieniksi paloiksi ja laita palat kattilaan inkiväärin kanssa. Lisää vettä niin että sitä on ehkä puolet kurpitsojen tilavuudesta.

3- Keitä kurpitsat pehmeäksi. Mausta liemi (helpoimmalla pääset lisäämällä sinne yhden kasvisliemikuution).

4- Ota kattila pois liedeltä ja soseuta tehosekoitinsauvalla. 

5- Lisää vielä kookosmaito (tai halutessasi maitoa/vettä/kermaa). Kiehauta uudelleen, tarkista maku ja tarjoile.

Inkivääri ja kookosmaito antavat keitolle ihanan pehmeän aasialaisen makuvivahduksen, joka oli ainakin meidän makuun loistava! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti