sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Henryn parhaat pannukakut.


Toukukuisen sunnuntain kunniaksi on kiva julkaista Henryn amerikkalaisten pannukakkujen resepti. Nämä ovat siis aamiaispannukakkuja. Parhaita ehdottomasti vaahterasiirapin tai jonkun sentapaisen kanssa. Suomessa reseptissä on maidon tilalla piimä, mutta täällä piimä tuo pannareihin jonkun ihmeellisen happaman sivumaun, joten reseptiin on vaihdettu maito. 

HENRYN PARHAAT PANNUKAKUT

3 kananmunaa
5dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
50 g voisulaa

1- Erota kananmunista keltuaiset ja valkuaiset erilleen.
2- Vatkaa keltuaiset vaahdoksi. Lisää piimä ja vatkaa tasaiseksi.
3- Yhdistä kuivat aineet keskenään (=jauho ja sooda) ja lisää taikinaan.
4- sekoita voisula taikinaan.
5- Vatkaa munanvalkuaiset erillisessä kulhossa kuohkeaksi ja lisää vaahto varovasti käännellen taikinaan.
6- Paista pannukakut voidellussa pannussa kummaltakin puolelta kullanruskeaksi.

Iloista sunnuntaita! 


1 kommentti:

  1. Kiitos tästä. Jos tällä reseptillä tulisi niitä oikeanmakuisia pannukakkuja.

    VastaaPoista