keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Korianteriset katkarapuvartaat.


KORIANTERISET KATKARAPUVARTAAT
(Ohje neljälle)

2 rkl vastapuristettua lime-mehua
2 rkl oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä (puristettuna)
1/2 tl suolaa
1/2 tl pippuria myllystä
900 g kuorittuja katkarapuja (kuorimisohje seuraa myöhemmin)
10 puista varrastikkua
nippu korianteria

1 - Jos käytät puisia varrastikkuja, liota niitä yön yli vedessä. 

2 - Jos katkarapja ei ole kuorittu, tee se tässä vaiheessa (ohje alla). 

3 - Valmista marinadi: Sekoita yhteen kulhossa limen mehu, oliiviöljy, hienonnetut valkosipulinkynnet, suola, pippuri ja hienonnettu korianteri.  

4 -  Lisää kulhoon katkaravut, peitä kulho kelmulla ja marinoi jääkaapissa tunnin verran. 

5 - Kun grillausaika lähestyy, ota katkaravut jääkaapista ja pujottele ne vartaisiin. Grillaa vartaita 2-3 minuuttia ja käännä. Katkaravut muuttuu kypsyessä ihanan vaaleanpunaisiksi ;) 


Tässä vielä extrana lyhyt tuutorointi katkarapujen perkaamiseen, ellet ole ennen moista tehnyt:

1. Poista pää: Tartu kiinni ja katkaise niskat. Poista samalla 'jalat' yms. 

2. Kuori: Ota veisellä ote katkaravun kuoresta ja vedä irti. Kuori lähtee todella helposti. Jos et meinaa saada alkuun, tee pieni viilto kuoreen. Helppo tapa on itseasiassa kääntää katkarapu 'mahalleen' ja aloittaa kuoriminen poistetun pään kohdalta entisen 'kaulan' kohdalta. Voit jättää pyrstön paikoilleen.

3. Poista 'suoni': Tee pieni viilto 'vatsapuolella' näkyvän tumman suonen kohdalle, tartu siihen veitsellä ja vedä pois. Huuhtele lopuksi.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti